Внимание – опасни шарлатани!

Историята

Всичко започва през 2006 г., когато лицето Jim Humble (който май бил нещо като архиепископ в креационистка църква, наречена Genesis II Church of Health & Healing) отпечатва сам, без помощта на издателство, книгата The Miracle Mineral Solution of the 21st Century, в която натоварва хлорния диоксид и още няколко съединения на хлора с магически лечебни свойства – лекували, твърди, всичко от малария до СПИН, от грип до рак. Успоредно с това развива система за мрежов маркетинг с цел продажбата на разтвор на NaClO2, благозвучно наречен MMS – Miracle Mineral Solution.  Инструкциите към продукта съветват той да се приема смесен с лимонова киселина – реакция, при която се отделят ClO2 (мощен окислител, използван за избелване)  и HClO (хипохлориста киселина, също използвана за избелване или като дезинфектант).

NaClO2 + (HOOC-CH2)2C(OH)COOН -> (HOOC-CH2)2C(OH)COONa + HClO2
4HClO2 -> H2O + 2ClO2 + 2HClO + O

Първи смъртен случай

През 2009 г. американката Sylvia Fink, посъветвана от приятели, взела за първи път MMS с лимонов сок, с цел да се предпази от малария – във връзка с предстоящо пътуване. Само 15 минути по-късно е била с коремни болки, повръщане и диария, а 12 часа по-късно умира. Зачестяват публикации за този и други случаи на отравяния с продукта, блогъри започват да говорят за Bleachgate (bleach, англ. – белина), а американската държавна агенция за контрол на храните и лекарствата FDA излиза с официално становище, където пише буквално следното:

“FDA предупреждава да не се приема Чудодеен Минерален Разтвор (MMS) – течност за перорална употреба, популярна като “MMS”. Продуктът, когато се приеме според указанията, отделя промишлена белина, която може да причини сериозни увреждания.

Лица, които притежават MMS, следва да спрат да го приемат и да го изхвърлят.

MMS се разпространява през интернет сайтове и електронни магазини от голям брой независими дистрибутори. Според указанията към продукта, той следва да се смеси с киселина, например сок от цитрусов плод. Сместа отделя хлорен диоксид, който е силен окислител (белина), която се използва за избелване на текстил или за пречистване на промишлени води. Приемането на големи дози от тази белина, каквито са препоръчваните в описанието на продукта, може да причини гадене, повръщане, диария и симпоми на силно обезводняване.”

С подобна декларация излизат и властите в Канада.

MMS в България

До тук сигурно съм ви отегчил – свят голям, шарлатани и шарани много, поредната безумна история. Но чудото MMS е и в България и се разпространява активно. Имат си сайт и фейсбук страница. И това щях да преглътна, ако на сайта им открито не се съветват бременни жени и бебета да приемат този продукт. Ето какво пише там:

“Бременни жени и бебета се лекуват с ММС от 2000-ната година насам, когато бе произведен ММС-ът, макар че броят им се е увеличил многократно след 2004-та. Някои от жените в болниците са били с малария, но е имало и голям брой други болести и неразположения, повечето от които – преодолени с помощта на ММС, според различните проби и тестови процедури.
Някои интернет страници пишат, че не бива да се рискува с ММС при бременни или бебета. В единия пише: „Приемете го много сериозно” – почти все едно ще се навреди на децата. В такъв случай този сайт няма да постигне нещо повече от смъртта на много деца и бременни.
ММС-ът досега е спасил животите на една голяма бройка. Ако хората прочетат подобни сайтове и се уплашат да лекуват болно бебе, което може да се спаси само с ММС, това бебе няма да бъде спасено. Тези хора внезапно решават, че те знаят най-добре и не си правят труда да попитат нас или да разгледат доказателствен материал. Просто открито и надълго и нашироко изразяват своето негодувание. Това не би било проблем, ако наистина имаха представа за какво говорят.
Бременни жени, трябва да вземат поне поддържаща доза от 6 капки дневно. Ще поддържа имунната им система във върховата форма, необходима при тяхното състояние.
Извънредно безотговорно е, човек просто да напише мнението си без да провери фактите. До настоящия момент, от всичките стотици и хиляди хора, следвали моите препоръки, не е било съобщено за нещастни случаи или смърт. Но много състояния се лекуват успешно само с ММС. Затова ако бебето ви има някоя от тези болести, заемете се с лечението му. (Вж. списъка с „методи”. Едно бебе обикновено може да приема 1 капка ММС, активирана с 1 капка лимонена киселина 50%, добавени към бебешко шишенце сок).
Дозата за деца, е 1 капка активиран ММС1 на 11кг. тегло.
При ЦДС , дозата е 1/6мл., на 11кг.  Той е препоръчетелен за деца, тъй като няма странични ефекти, а е и значително по-приятен на вкус и мирис.Новият разтвор ЦДС, отваря врати към съвсем ново ниво на лечение, без страничните ефекти (гадене и разатройство), наблюдавани при ММС1. “
Официални цени на сайта няма обявени, но могат да се получат след запитване по мейл, а именно:

“Здравейте,

Цените са следните:

Комплект ММС (Натриев хлорит – 150мл., Активатор (лимонена киселина) – 150мл.) е на цена от 25лв. Количеството е достатъчно за около 3м. прием по протокол 1000.

Комплект ММС + ДМСО – 150мл. е на цена от 35лв. Във всички комплекти влизат и 50мл. помпички за външно приложение.
Опаковка от 250бр. празни капсули, за по-лесен прием на ММС, е на цена от 5лв. Горещо препоръчвам този метод, тъй като така избягваме неприятният мирис и вкус на дозата.

ЦДС, е на цена от 45лв. за 500мл. Това количество е достатъчно за около 3 месеца прием по протокол 1000.
Изпращам ММС в цялата страна по куриер – Еконт, с наложен платеж.

По-здрави!
Светослав Стаматов
MMS BULGARIA”

Иронията в случая е, че MMS наистина съществува като понятие – това е името на метил-метан-сулфонат, токсично съединение, предизвикващо рак. Това е от мен. Мислете критично и се пазете!

Advertisements

97 comments

 1. meteor · October 28, 2012

  Баси, тия идиоти продават белина. Дали има шарани да кълват на тая кука…сигурно“

  • СТАСИ · October 31, 2012

   Невежият е най-податлив на манипулация и крайни преценки. Ти изобщо направи ли си труда да прочетеш нещо по въпроса? И аспирина е бил отричан в началото, а сега? Дано си добре със здравето, пий си витамините с ГМО и се моли за средно дълъг живот. А “белината” я остави на другите.

   • dimitardachev · October 31, 2012

    Уважаема Стаси, ще Ви отговоря първо аз. Изключително вярно е, че “невежият е най-податлив на манипулация и крайни преценки”, много добре казано! Точно затова се налага да внесем няколко разяснения.
    Първо – витамините са прости химически съединения, необходими за метаболизма на организмите, които самите организми не могат да произведат (понякога в достатъчни количества) и е необходимо да се набавят през храната. Витамините, обаче, не са организми, съответно нямат и геном, тоест няма как да бъдат генетично модифицирани. :)
    От друга страна, спестявайки половината от историята на Aspirin, подвеждате хората. Да, вярно е, че е подценяван в първото десетилетие на 20-ти век, но причината за това е огромният успех на другата сходна молекула на Bayer през същия период – Heroin. Едва когато стават масови зависимостите към него и в Щатите се издава забрана за употребата му, от Bayer решават да заложат на по-леката молекула Aspirin.
    От трета страна, аз със сигурност си направих труда да прочета клиничните изпитания от приема на NaClO2 (ClO2) в серия от изследвания върху мишки, зайци, кучета, маймуни и хора, публикувани в следния доклад на World Health Organisation: http://bitly.com/W5MQCx От тях се потвърждават ефектите, описани от приемащите – гадене, повръщане, разтройство и дехидратация. Дехидратацията е в резултат на потискането на чувството за жажда. При дълга употреба се наблюдават увреждания на черния дроб, бъбреците, сърце и мозък. В някои от изследванията се цитира намаляване на количеството на еритроцитите в кръвта. Добрата новина е, че дори при големи дози, приемането на NaClO2 (ClO2) не е канцерогенно. И да, иронията с кавичките на “белина” е неуместна, защото NaClO2 се използва основно за избелване на текстил и целулоза, при производството на хартия.

  • Martin · September 20, 2013

   Невежеството е убило най-много хора. Визирам Д.Дачев и meteor.

  • Zoya Velkova · May 19, 2014

   Здравейте, продавам разтвор на хлорен диоксид за дезинфекция на питейна вода, перфектен дезинфектант за вода, но да пиете тези дози струва ми се убийствено. Според СЗО максимална допустима доза за пиене е 0,7 мг/л или 1 литър 0,75% за 10000 л вода.
   ХОРА НЕ СЕ САМОУБИВАЙТЕ!

 2. Ivan · October 29, 2012

  Преди да се коментира нещо ново и непознато то трябва да се пробва. За съжаление или за радост това е единственият начин да се разбере дали е полезно това нещо или не. Само с четене не става. Доколкото разбирам от горната публикация, авторът й не е пробвал лично въпросната “белина” и няма личен опит с който да потвърди или отрече твърденията прочетени някъде.
  Тук историята прилича на – на мен лелята на братовчеда н абрат ми ми каза, че……

  Аз лично съм пил ММS в продължение на месеци без каквито и да е странични ефекти. Давал съм го и на 3 годишната си дъщеря. Не го продавам и не пиша тук за да го рекламирам.
  Преди да осмивате или заклеймявате нещо съберете повече информация за него и го пробвайте евентуално.
  Преди да давате квалификации също помислете малко повече. И да, бъдете критични. Мислете и не прибързвайте със заключенията.
  На базата на публикуваната от вас информация аз също бих могъл да ви нарека шарлатани.

  A значението на съкращението ММS, което също сте извадили от контекст само за да потвърдите теорията си е също смехотворно,
  Едно просто търсене в Гугъл изкара 133 значения на това съкращение. Защо ли сте се хванали точно за цитираното от вас?

  • dimitardachev · October 31, 2012

   Аз ли съм извадил съкращението MMS от контекста или шарлатанинът – основател на “църква” Jim Humble? Защото към 2006 г., когато той решава да нарече “MMS” разтвора на NaClO2, който започва да продава, съкращението вече е известно в цял свят на всеки втори човек в значението му на мултимедиен SMS. Сигурен съм, че дори Вие сте изпращал/получавал MMS-и много преди 2006 г. И сте ги наричал MMS-и!
   От друга страна, химиците наистина използват съкращението за метил-метан-сулфоната в професионалния си жаргон: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1174933/
   Последно – кой вади съкращението MMS от вече съществуващите, популярни контексти, в които то се използва?

   • Христо · March 21, 2013

    Ти някакъв лекар ли си?! И искаш да се включиш към заличаването на ММС,за да може фармацевтичните компании да взимат ужасно много пари-а в същото време тяхното лечение да убива милиони хора от всякакви болести,които ‘не могат да се лекуват’. ОривАй Се!

   • Martin · September 20, 2013

    Убийствена логика имаш! Скрий си и останалата половина и изчезни, за да не срамиш човешкия род като разумен вид!!!!!!!!

  • Kemper · November 17, 2012

   Аз също смятам, че това работи. Пил съм го за всичко. Работи безотказно. Давам го и на сина ми, който е на 6 години, на баба ми, жена ми, майка ми… всички са много доволни. Не ме интересува кой какво си мисли, но съм сигурен, че медицината не харесва това :-)

  • Anno · November 27, 2012

   А ти наистина си болен мозък, ако използваш и 3 годишното си невинно дете за опитно зайче на мозъчните ти изстъпления.

 3. Валя · October 29, 2012

  Ти не си добре, като не си наясно, поне не прави хората на луди. Аз лично и съпруга ми и сина ми, и колегите всички пият. Всички имат невероятни резултати. Дано не стигнеш на кръстопът, от който няма изход. Тогава ще те питам какво ще правиш. Аз се излекувах от миома и кисти на яйчниците, съпруга ми имаше диабет-сега всичко е нормално. Колежката ми се излекува от мигрена, а племенника ми вече няма пристъпи на астма. Не знам, сигурно си лекар. Но, когато нещо не ти е ясно, по-добре е да си мълчиш. Досега от нищо друго не съм видяла такава полза, както от ММС. И продължавам да го пия профилактично, а ти си остани със здраве и със злобата си. Няма да стигнеш далече, то е ясно. Препоръчвам го съвсем откровено на всеки, който има проблем със здравето. И за повече инфо – четете и гледайте филма. Няма повече какво да кажа. Аз съм възхитена от това чудо. Който иска да вярва-негова работа!!!

  • Деян · November 1, 2012

   Не мисля, че авторът прави някого на луд. Просто привежда факти. Ако нещо тук е пропито със злоба и некомпетентност, това е именно Вашият коментар. Това, че някой човек е закъсал със здравето, не значи, че трябва да скача в капана на шарлатаните – по-добре няма да му стане, само ще си похарчи парите, а в случая с ММС може и допълнително да си навреди. Аз лично имам двама много близки роднини с тежки онкологични диагнози (съотв. метастазирал рак на гърдата и мултиплен миелом) и в никакъв случай не бих ги стимулирал да пият белина. Питали са ме, при което обясних надълго и нашироко за какво долно шарлатанство става въпрос. За съжаление ММС не е някакво изключение – пълно е с подобни шарлатани, които разчитат именно на безнадеждно болните. Елементарна обща култура би била достатъчна, за да не се връзват хората, но постоянно се убеждавам, че в България средното ниво на образованост по отношение на естествените науки (биология, химия, физика) е много ниско. В същото време много малограмотни в това отношение хора имат самочувствие на знаещи и не търпят да бъдат поучавани. В крайна сметка човек си пати от глупостта – примери много. В момента например се сещам за Стив Джобс, който прибягна до алтернативни методи на лечение и това му коства живота – защото неговият рак на панкреаса беше открит достатъчно рано и имаше възможност за пълно излекуване, ако се беше подложил на адекватно лечение, но той си пропиля времето с алтернативни (другояче казано съмнителни и без доказателства за ефективност) методи и после стана прекалено късно.

   • Лилия · November 10, 2012

    Ти да не би да си му лекуващ лекар на Стив Джобс? Знаеш ли, брат ми почина само за 1 месец защото се подложи точно на “адекватно” лечение.Видях как го “лекуваха”, накрая му биеха морфин и го чакаха да умре, “Защото това било спасението му”. Ако тогава знех за ММС, сигурна съм, че щеше да има повече шанс.

   • Деян · November 10, 2012

    Лилия, за Ваше сведение карциномът на панкреаса е един от най-неподдаващите се на лечение видове рак. Ако не се хване навреме, наистина е въпрос на броени месеци докато се стигне до летален изход, дори и при приложение на най-съвременните химиотерапевтични схеми (за разлика от други онкологични заболявания, при които беше постигнат значителен напредък през последното десетилетие). Съжалявам за брат Ви, явно е бил диагностициран твърде късно… Пък и колко адекватно е лекуван нямам представа – не съм запознат със случая и не мога да коментирам. Докато за Стив Джобс и заболяването му се изписа много – всеки, който иска да се информира, може да го направи. Не съжалявайте за ММС – приемът му не би променил шансовете на брат Ви, със сигурност не и в положителна посока.

   • Деяна · October 23, 2013

    ТОВА НЕ Е БЕЛИНА :)

   • Деяна · October 23, 2013

    Рак на панкреаса винаги се открива много късно,Ракът на панкреаса няма специфични белези в своето протичане. Ранното му диагностициране е трудно и често при поява на първите оплаквания е вече налице разпространение на заболяването и в други органи на тялото.

   • Деян · October 24, 2013

    Е, чак пък винаги. Много е късно и не ми се рови по дебелите учебници за точни статистически данни, но дори и в 99% от случайте да се открива твърде късно, не бързайте да отписвате останалия 1%.

   • Деян · October 24, 2013

    Деяна, погледнете химичните уравнения най-отгоре. Ако не сте напълно химически неграмотна, би трябвало да ви се изясни въпроса за белината.

  • Деяна · October 23, 2013

   Точно така :)

 4. begem0t · October 29, 2012

  DMSO .. ше почина

 5. Codex Alimentarius · October 30, 2012

  @Димитър Дачев : Отделяш много време на FDA – институция, която бих сравнил с узаконена мафия. Препоръчвам ти да се информираш повече и от по разнообразни източници. Без значение дали едно алтернативно лекарство ‘работи’ или не, то е заплаха за мултимилиардния бизнес на фарма мафията. Не прочетох да си пробвал MMS и да си имал негативен резултат? Да, знам! Как да пробваш нещо което според теб е отрова :). И кислородната вода (30% разтвор) не е за пиене, но много хора (включително мой познати) пият по 1-2 капки на литър и резултатите са повече от добри. И озонът и озонираната вода не се препоръчват от ‘съвремената’ медицина и се гонят от FDA, но резултатите от тяк са вън от спор…и още един куп примери…
  Не се затваряй за ново познание – нещата не са черни или бели – те имат още много нюанси. Добра стартова точка за информация е да потърсиш връзка между FDA и бащите на алопатичната медицина – фамилиите Рокфелер и Карнеги.

  • Деян · November 1, 2012

   Озонът е доказан мутаген, увреждащ ДНК. Той е много полезен за нас, когато е горе в стратосферата и ни пази от ултравиолетовите лъчи, но не и когато ни въздейства пряко (вредният му ефект върху дихателната система се установява при концентрация във въздуха от едва 40 nmol/mol – това са 4 молекули озон на всеки 100 000 000 общо във въздуха!). Озонът е чудесен дезинфектант, поради което се използва широко за обеззаразяване на вода. Много от бутилираните води, които се продават, са преминали такава обработка и не знам някой да има нещо против това. Условието е обработката да е извършена по правилен начин, така че да няма остатъчен озон в крайния продукт. По подобен начин седи и въпроса с хлорирането на питейната вода. Тъй като често тя трябва да измине километри по стари прогнили тръби докато стигне от водоизточника до нашите домове, хлорирането се извършва с известен излишък. От една страна така се пазим от зарази, но от друга страна от взаимодействието на хлора/хипохлорита с органичната материя се получават канцерогенни съединения (най-вече трихлорометан и хлорооцетна киселина). Доказана е връзката между степента на хлориране на водата и заболеваемостта от рак на стомаха. Пък който иска да е отворен за “ново” познание и е готов да експериментира (ненужно) върху себе си, може да приема белина вътрешно. На Codex Alimentarius конкретно препоръчвам при преценка на нещата да не се ограничава с евентуалните нечистоплътни връзки между хора и институции, а да разглежда въпросите безпристрастно и по същество, базирайки се на научния подход.

 6. Стефан · October 31, 2012

  Митко, като те чета ми идва само едно на ум, 100% служител на Софарма. Да си жив и здрав дори и ако си отказал хора в нужда. Рано или късно всеки отговаря за постъпките си, независимо има или няма съвест.

  • dimitardachev · November 1, 2012

   Компютърен инженер и икономист съм, занимавам се с рекламна фотография и видеопродукция. Готов съм да помогна с каквото мога на приятел в нужда и имам чиста съвест.

   • КОКО · November 10, 2012

    Ехе, ти с много работи се занимаваш, тогава защо не оставиш на простосмъртните да си гледат техните дела, а ти си гледай твоите. Не е за теб тая работа, защото не я разбираш. Явно нещо друго те е ядосало на ММС, не знам какво е, но подозирам, че е свързано с пари. Хора като теб друго освен пари не виждат и почти съм сигурен, че е за пари, дори мога да се обзаложа. Ти не можеш да губиш, това е…

  • Ние Сме Светът · December 15, 2012

   Понанието като всеки научен факт е форма на доверие и се базира на научния метод, който в общи линии предполага, че дадено знание може да бъде доказано във всеки един момент. „Знание“, което не може да бъде потвърдено се нарича с много различни имена – догадка, спекулаця, догматизъм, религия. „Знаещият“ и „Вярващият“ си приличат много по това, че усещат знанието си за истинско, но има една съществена разлика: вярата изключва съмнението и не се доказва, а се приема за даденост. Вярващият лесно може да попадне в заблудата, че „знае“, ако не е наясно с последния факт.
   За да проверя дали ММС наистина действа по начина, по който предполагах, аз го изпробвах върху себе си. Предположението ми, че има лечебно действие обаче се базираше на дълго проучване на наличната информация и анализирането на базата на научните познания, които имам. Резултатът за мен, а и за познати, които ползват ММС по методите, предписани първоначално от Джим Хъмбъл, а напоследък доразвити и доказали се с годините за приложението на хлорния диоксид, (явяващ се активна съставка в т. нар. ММС) е: действа точно според очакванията ми – елиминира патогените без да уврежда здравите тъкъни на човешкото тяло.
   След казаното, не очаквам никой просто да ми повярва, а точно обратното – всеки заинтересуван от темата да проучи за себе си въпроса и да намери доказателства дали този метод работи за него.
   Предвид, че официалната „Нàука“ не само не признава, но и отхвърля посредством логични заблуди и неверни данни всяко работещо решение, което наврежда на корпоративния бизнес, към който се числят фармацевтичната индустрия и „здравеопазването“, единственият възможен път към истинското здраве е намирането на работещи решения посредством проучвания и проверки. Хлорният диоксид има лечебно действие върху моя организъм без да ми вреди. Това е всичко, което аз мога да твърдя, но и никой не може да докаже обратното.
   От друга страна, в Интернет пространството напоследък може да се наблюдава един на пръв поглед нелогичен феномен, изразаващ се в целенасоченото заклеймяване на личности и инициативи най-често без рационална обосновка. Феноменът се явява виртуален израз на явлението „училищен тормоз“. Причините за такова поведение са най-разнообразни и са най-често културно-обосновани. Привидната анонимност, която мрежата дава на потребителите създава усещане за „сигурност“ и предразположени индивиди се възползват, за да демострират превъзходство, обикновено над добронамерени потребители или инициативи (нарочени за лесни жертви), което поведение се изразява в личностни атаки с ирационални методи и е в основата си тактика за подчиняване на жертвата посредством създаване и поддържане на страхова зависимост. Тази тактика въобще не е лишена от логика обаче и доказано действа както на лична основа, така и в много по-голям мащаб. Печален пример е „борбата с тероризма“.
   Оттук следва, че подобно поведение е породено или изключително от финансови интереси, или се изяввява вследствие увредената ценностна система на дадения индивид.
   Даването на гласност по темата за хлорния диоксид във всички случаи е от всеобщ интерес и е наистина жалко, че много хора в нужда ще се разколебаят да проучат, четейки гръмките „опровержения“.
   Бъдете здрави!

   • ILIA · May 2, 2014

    Pozdravlenia za hubavia otgovor. Dostavi mi udovolstvie da go procheta .

   • Елена · January 8, 2015

    Поздравления за обоснования отговор и неутралния тон! Включва почти всичко, което имам да кажа и аз след изключително позитивен личен опит от употребата на ММС и изчетена литература по въпроса, вкл. от лекари.

 7. Misho · November 1, 2012

  Пийте си “белина”и пресичайте Цариградско шосе в час пик (някъде около х. Плиска). Всеки успял може да твърди, че това е правилно! Една жертва да има обаче и нещата вече се променят. Пийте си “белина” и се редвайте, че сте пресекли успешно, но не ни убеждавайте, че това което не е навредило на вас няма да навреди на нас щом има съмнения за полезността му.

  • Деяна · October 23, 2013

   Няма съмнения у тези,които са го пробвали.Има страшно много излекувани хора .Човекът и другите около него са се посветили безплатно на тази кауза,вече има излекувани деца от аутизъм,изгледайте видеото и не се инатете като магарета на мост,защото ще си ходите болни цял живот.Всички мои близки го приемат,моето семейство също и аз -имаме много подобрения на “нелечими” болести,но всеки си рашава за себе си -дали се перчи или да се лекува …

   • Misho · October 23, 2013

    Абе ти не си много вред. И си намери друго място за спамене, ти и наркоманите ме уверяват, че не хващат настинка зимата. Дилъра им смесвал дрогата с аспирин. Ама защо ли не им вярвам, че коката лекува грип? Дияна – намери си друго място за спамене, но преди това погледни този адрес: http://bg.wikipedia.org/wiki/Уикипедия:Пунктуация
    Първия абзац, има и примери.

   • rokitg · March 13, 2016

    А мога ли да попитам от къде се сдобиваш с ммс,понеже ме е страх да не е някакво менте знам ли,ако можеш да ми кажеш,ще съм много благодарен?

 8. cool · November 1, 2012

  До автора на този глупав пост – приятел – гледай си фотографията и рекламата и не пиши за неща от които си нямаш никаква представа.
  Самия факт че MMS не се продава от този който го е измислил, е достатъчен за един средно интелигентен човек да разбере, че шарлатанина не е Джим, а тези чиито интереси защитаваш ти. Дори в БГ има хора които са пробвали ММС и са ти писали по-горе ама ти пак не можеш да зацепиш. Препоръчвам ти да си свалиш книжката за ММС да прочетеш да я осмислиш добре и тогава да си пишеш глупостите. Също може да проучиш едно “безвредно лекарство” като аспирина, колко хора е уморило и тогава да ми пишеш за FDA. Ще минат години и истината ще излезне наяве – дано си жив и здрав за да осъзнаеш глупостта си тогава

 9. CTOMAHA · November 3, 2012

  “Самия факт че MMS не се продава от този който го е измислил, е достатъчен за един средно интелигентен човек да разбере, че шарлатанина не е Джим, а тези чиито интереси защитаваш ти.”

  Страхотна логика. Като гледам и за средно интелигентен не се класираш.

  Всеки обаче би трябвало да притежава поне малко критична мисъл и да му светне лампичката, че щом нещо, било то индустриална белина или отвара от рога на тибетски як, се пробутва като лек за 10,20,30 че и повече болести, сред които рак и СПИН, и на всичкото отгоре няма странични ефекти, значи е пълна лъжа. Освен това не е нужно да сме пробвали всичко, за да знаем, че е булшит, при това опасен булшит. Що се отнася до безкрайните суперлативи в стил “Бях болен и се излекувах”, които не казват нищо повече от това, бихме били много наивни да ви повярваме. Умни хора отдавна са разбрали, че личният опит не струва пукната пара.

  • ВАРНА · November 5, 2012

   Виж какво, никой не те кара да пиеш каквото и да е. Но когато не си наясно за какво става въпрос, не се изказвай, защото не говори добре за теб. Знаеш ли какво е това? Със сигурност – НЕ. Помогна на мен и на много мои познати, така че, мога да кажа със сигурност, че това е единственото, което им помогна. Защото за разлика от всички лекарства, които имат странични ефекти, ММС – няма. Доказаха го изследванията, които си направих преди да го започна и след това. Ако много те интересува, мога да ти ги пратя, защото само те говорят категорично. А всички други лекарства влошаваха състоянието ми още повече, което също мога да ти докажа. И за твое сведение, някои лекари в България негласно го препоръчват на пациенти, които нямат алтернатива. А също познавам и такива, които лично го вземат, но не го казват. Така, че всеки отговаря сам за себе си, и решава как да се лекува. С традиционната медицина няма много добри резултати, брат ми го умориха за 1 месец. Какво да кажа повече/

   • Anno · November 27, 2012

    “Виж какво, никой не те кара да пиеш каквото и да е. ”

    Да, обаче от гореизказалите се идиоти разбрахме, че дават тези боклуци и на 3 годишни деца.
    Вие не сте в ред, хора. Наистина. Тровете се с каквото си решите, яжте стъко, пийте урина.. на никой не му пука. Но оставете децата си на мира.

  • Елена · January 8, 2015

   Хм, интересно, чий опит струва тогава пара (и то не пукната, ами много, много пари), щом личният опит не струва? Някой да дойде и да ми обясни как се чувствам ли?

 10. dimitardachev · November 6, 2012

  :) Слушайте сега:

  — Бих искала да купя 4 литра люкарство — каза Пипи.
  — Какво лекарство? — нетърпеливо попита аптекарят.
  — Предпочитам такава, дето лекува болести.
  — Какви болести? — попита аптекарят още по-нетърпеливо.
  — Хм, ами да помага срещу коклюш, мехури по краката, болки в корема, червен вятър и ако случайно си напъхаш бобено зърно в носа и ей такива работи. Би било добре, ако с него може да се полират и мебели. Изобщо да бъде едно превъзходно люкарство.
  Аптекарят отговори, че толкова превъзходно лекарство няма. Твърдеше, че за различните болести имало различни лекарства и след като Пипи изброи още десетина други страдания, които искала да си изцери, той нареди върху тезгяха много шишета. Върху някои написа «Външно», което означаваше, че това лекарство бива само да се маже по кожата. Пипи плати, прибра шишетата, благодари и си тръгна, последвана от Томи и Аника. Аптекарят погледна часовника си и видя, че е станало време да затваря. Той внимателно заключи вратата и си мислеше как ще си иде у дома и хубаво ще си похапне.
  Навън Пипи нареди шишенцата на земята.
  — Олеле, едва не забравих най-важното! — възкликна тя.
  Тъй като вратата беше вече затворена, тя натисна силно и продължително бутона на звънеца. Томи и Аника чуха как аптеката се огласи от пронизителен звън. След малко се открехна едно прозорче, поставено на вратата, през което хората купуваха лекарства, когато някой се разболееше нощем. Аптекарят подаде главата си. Лицето му беше доста зачервено.
  — Сега пък какво искаш? — попита той сърдито.
  — О, извинете, миличък аптюкарю — каза Пипи. — Изведнъж се сетих за нещо. Вие като аптюкар, който така добре разбира от болести, може да ми кажете кое е по-добре, когато човек го боли корем — да изяде една претоплена кървавица или да накисне корема си в студена вода?
  Лицето на аптекаря стана още по-червено.
  — Изчезвай — изкрещя той, — и то веднага, инак!…
  Той хлопна прозорчето.
  — Брей какъв е зъл — каза жално Пипи. — Държи се, сякаш съм му направила нещо.
  Тя натисна пак звънеца и след няколко секунди аптекарят отново се появи на прозорчето. Лицето му беше просто ужасно червено.
  — Топлата кървавица вероятно е трудно смилаема, а? — усъмни се Пипи, като го гледаше приветливо.
  Аптекарят не отговори, а блъсна с трясък прозорчето.
  — Е, добре — реши Пипи и повдигна рамене. — Тогава все пак ще опитам с топла кървавица. А пък той да му мисли, ако се случи нещо.
  Тя седна спокойно на стъпалата пред аптеката и строи шишенцата пред себе си.
  — Чудна работа, колко са недосетливи понякога възрастните хора — каза тя. — Този ме натовари с — чакайте да видя — 8 шишета, а всичко може прекрасно да се събере в едно. Цяло щастие, че аз поне имам малко здрав разум.
  При тези думи тя измъкна тапите от всички шишета, изсипа съдържанието им в едно от тях и здравата го разтърси. После го вдигна към устата си и отпи от него на едри глътки. Аника знаеше, че някои от лекарствата са само за мазане върху кожата и изтръпна:
  — Пипи, отде знаеш, че това лекарство не е отровно?
  — То ще проличи — отвърна весело Пипи. — Ще проличи най-късно до утре сутринта. Ако дотогава съм още жива, значи, че не е отровно и ще могат да го пият и най-малките деца.
  Томи и Аника потънаха в дълбоко размишление. Подир малко Томи се обади колебливо и плахо:
  — Ами ако все пак е отровно?
  — Тогава ще вземете каквото е останало в шишето и ще полирате мебелите в столовата. Отровно или не, това лекарство няма да отиде на вятъра.
  Тя сложи шишето в количката, където бяха локомотивът и въздушната пушка на Томи, куклата на Аника и един плик с пет червени бонбончета. Това беше всичко, което остана от осемнайсетте кила. Там седеше и Господин Нилсон. Беше се изморил и искаше да се вози.
  — Между другото ще ви кажа, че това май ще се окаже чудесно люкарство. Чувствувам се вече много по-добре. Особено добре се чувствува опашката ми — заяви Пипи и завъртя въображаемата си опашка.

  • КОКО · November 10, 2012

   Покажи си и другото лице

  • Деяна · October 23, 2013

   Димитре, видяхме чел си много книжки като малък и си мислиш ,че си прав .
   Но след като се е намерило нещо ,което наистина лекува и хора,които го доказват .
   Които са вникнали в информацията ,разбрали са как действа ММС и са го пробвали ,а след това и оживели :)
   Замисли се малко,посъветвай се с духовната си същност ,смири гордостта си и разбери:мозъкът ти е старателно промит и не можеш да разсъждаваш трезво.Внушил си си ,че след като нищо от другите неща не лекува ,значи и това няма да лекува ,обаче за наше щастие го има!
   Затова поеми си отговорността ,че пречиш в момента на хора,които се колебаят,болни хора ,които СПЕШНО ИМАТ НУЖДА ДА ЗАПОЧНАТ ЛЕЧЕНИЕ .
   Те може да не оцелеят ,ако не пробват с ММС и това ще бъде и твоя вина.
   Носи си кръста!
   Докажи ,че ММС е вреден и не действа и тогава пиши.:)

   • dimitardachev · October 23, 2013

    Аз (и Чарлз Дарвин) със сигурност нямаме нищо против да тествате върху себе си ефектите от приема на т.нар. MMS. За себе си намерих за достатъчно просто да прочета клиничните изпитания от приема на NaClO2 (ClO2) в серия от изследвания върху мишки, зайци, кучета, маймуни и хора, публикувани в следния доклад на World Health Organisation: http://bitly.com/W5MQCx От тях се потвърждават ефектите, описани от приемащите – гадене, повръщане, разтройство и дехидратация. Дехидратацията е в резултат на потискането на чувството за жажда. При дълга употреба се наблюдават увреждания на черния дроб, бъбреците, сърце и мозък. В някои от изследванията се цитира намаляване на количеството на еритроцитите в кръвта. Добрата новина е, че дори при големи дози, приемането на NaClO2 (ClO2) не е канцерогенно.

 11. Ivan9 · January 1, 2013

  На всички многознайковци искам да кажа следното. Единствения път към истинското знание е ЛИЧНИЯ ОПИТ.
  Димитър Дачев. По всичко си личи, че имате нужда от душевен отдушник. Явно нещо много ви куца в живота и компенсирате, като злословите срещу хора, които не познавате и срещу неща, които лично не сте проверил. Това ви поставя в най-ниското ниво на еволюционната стълбица. Вие не сте сам. В интернет пространството е пълно с ваши сродни души и в последните няколко години, те бяха много активно ангажирани от астралните си паразити, да спъват промяната и възвръщането на свободата и личната сила на всеки отделен човек. И като примерен пловдивчанин, мога да ти кажа, само едно.
  Димитър Дачев…..майната ти. И сте и без теб, будните ще достигнат своята сила и свобода.

 12. Nedyalkov · February 8, 2013

  Дано не ти се наложи,но ако се разболееш тежко,не се замисляй много,ами го вземи .
  Определено работи добре.И да знаеш-Жираф съществува и такова животно има…

 13. CTOMAHA · February 10, 2013

  Наистина няма смисъл да се коментира, при положение, че има хора, които го пият това нещо, гади им се, повръща им се, дриска им се, но не – това ,разбираш ли, било очистителната реакция от несъществуващите паразити, а не опитът на тялото да се очисти от тая отрова. Има още 5 милиона химични съединения, от които ще ви се догади и доповръща, ама понеже не са ММС, няма и да ви мине през шаранските главици, че се очиствате от паразити. Защо? Защото така ви е внушено от прочетеното – гаденето означава очистване, но гаденето само и единствено в следствие на ММС. А това, че никой от нищо не се е излекувал, а само се заблуждава, че е така, е пределно ясно. Добре, че официалните медикаменти не се одобряват след натрупване на определено количество вяли самопризнания от рода “пробвах и се излекувах”, че тогава щяхме да загазим.

 14. ОТГОВОР · February 13, 2013

  Разбира се, че мога да ти докажа колко болести са излекувани, и то с изследвания, не само с празни приказки. Но ти едва ли искаш да чуеш и разбереш. Дано да не стигнеш до положение официалната медицина да вдига рамене и да не знае какво да прави, защото аз съм го изживяла. Каквото и да говориш, вече една година го пия и се чувствам великолепно, миомата ми изчезна, рефлукс на стомаха вече нямам. А за мои близки и приятели мога да ти дам много примери, но явно теб не те инересува. Пак ти казвам – дано да не стигнеш до задънена улица и да нямаш избор.

  • dimitardachev · February 13, 2013

   А на либидото как се отразява? ;)

   • Деяна · October 23, 2013

    ЕЕЕЕЕЕЕ,Димитре ,това ли ти е проблема -либидото !!! Ами пиши в други форуми -там доказали се ДОКТОРИ да ти обяснят :) :)

 15. CTOMAHA · February 15, 2013

  ОТГОВОР, и аз имам един далечен познат, който вика, че си е излекувал от хроничен колит с лечебно гладуване. Ама дали? Като гладува, ясно, че не го дразни, диетата му е само леки храни, вегетарианско и т.н. Викам му, айде хапни едно пържено картофче, де! Не ще. Нали вика, че се е излекувал? Не, не се е излекувал и той много добре го знае. Само да хапне нещо пържено или тежко и колитът ще му напомни за себе си веднагически. Иска му се да се е излекувал и то много? Естествено. Това обаче е малко по-различно.

  А на мен основната ми теза преди всичко е, че на личните истории не може да се вярва. Хората се объркват постоянно, пляскат причинно-следствени връзки където им е угодно, търсят помощ, когато положението е най-нетърпимо и следващата фаза винаги е тази на обелкчение – с ММС, без ММС, с чесън, без чесън или отвара от рога на кафърски бивол, все тая. Хората мислят позитивно, помнят селективно, забравят лошите моменти, пречупват реалността през несъвършените си сетива, личните си нагласи, вярвания и т.н. Не сме надежден източник. Затова има наука и клинични изследвания, където стремежът е да се сведе човешкия фактор до минимум.

  Вече е друга бира, че ММС и измишльотините на алтернативната медицина, ги удря в земята знанията от 7-ми клас + щипка логична мисъл и здрав разум.
  1)Не може едно единствено нещо да лекува всички болести.
  2)Не може да има един причинител на всички болести. (в случая е имагинерен паразит)
  3)Няма прости решения на сложни проблеми.
  4)Ако нещо звучи твърде хубаво, за да е истина, значи не е.
  5)Ако някой твърди, че световни зли организации му спъват революционното откритие и се опитват да потулят “истината”, значи е шарлатан, на когото властите са обърнали внимание и са му възпрепятствали безпорблемния обир на лековерни хора. Той естествено никога не е имал намерение да си вдине задника и да се пробва да го докаже по научен път, защото знае, че си го е съчинил една вечер на дивана в хола просто ей така, и научната проверка само ще изтипоса неприятната истина. В случая на ММС имаме едни паразити, нищо конкретно. Ама тези паразити имат имена. Колко му е на Хъмбъл да ги назове? Няма как, понеже не съществуват.

  В про-ММС форумите цари тотална цензура, Ясно, че не дават гък да се каже, но западняците се оплакват, че и споделянето на негативен опит се трие. Пълно е с теми с допитвания за разни здравословни проблеми, последвани от съвет и после отзив няма. Тия, дето ще си признаят, че са изпързаляни по най-елементарния начин и ще си лепнат на челото червен печт с надпис “Шаран!”, са един на милиард.

  • Христо · March 21, 2013

   А можеш ли да кажеш колко от ракоболните са се излекували чрез радиация?! Или само си лаЛаш?

   • СТОМАНА · March 24, 2013

    Въпросът ти е бесмислен. Само радиация се ползва за много малък брой тумори, при останалите или е неефективна или се ползва като допълнение към хирургията и химиото. Освен това чувствителността на тумора към радиация зависи от неговия размер – колкото по-голям, толкова по-малко чувствителен. Нещата са прости само в постните ви конспираторски представи. Вместо да се ограмотите за кво иде реч, само си декламирате назубрените от интернет глупости навред и си мислите, че мислите.

  • Кръстева · April 12, 2013

   СТОМАНА, нали поназнайваш нещо за колита? Твоят далечен познат, ако не беше правил лечебно гладуване, а да си пие “официалните медикаменти”, пак нямаше да може да яде пържено или пък да употребява символично, с много хапчета успоредно. А ето и един напосоки избран медикамент – Мезалазин:

   “ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

   Както всички лекарства, Мезалазин Унифарм може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.При правилна употреба лекарственият продукт се понася добре. В редки случаи са възможни следните нежелани реакции от страна на стомашно-чревния тракт: диария, чувство на дискомфорт в коремната област, гадене, рядко – повръщане. В много редки случаи може да се появят силни коремни болки от спастичен характер, кървава диария, кожни обриви с втрисане. В тези случаи е необходима незабавна лекарска консултация.В отделни случаи са възможни промени в чернодробните показатели, данни за хепатит и панкреатит. Отделни пациенти могат да се оплакват от главоболие и световъртеж. В изключително редки случаи са възможни отделни прояви на свръхчувствителност към лекарствения продукт – кожни обриви, сърбеж,втрисане, бронхоспазъм, увреждане на сърцето и бъбреците. Изключително рядко са възможни мускулни болки, промени в кръвните показатели, синдром,наподобяващ Лупус еритематодес.
   Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.”

   Тук не е и споменато дори какво се случва при дългогодишна употреба, както обикновено става със страдащите.

   • СТОМАНА · April 14, 2013

    Да, нямаше, защото хроничният колит не се лекува и това медицината няма и никога не е имала наглостта да твърди. Един ден ще се лекува, но днес не е този ден. Докато измислените герои, които си продават книжките, заперите, белината, диетите и добавките, логично се намърдват в нишата с гръмки свободни съчинения и хората плащат. Та, за този мой познат съм убеден, че не на едно и две места е споделил, че се е излекувал, което пак ни връща на проблема с личните истории. Не се знае кой стои зад тях и до каква степен изкривява реалността, умишлено или не. Що се отнася до страничните ефекти – разни хора, разни странични ефекти. Ако погледнем листовката на простия аспирин, пак може да ни се изправи косата, но си го пием и на мнозинството ни няма нищо.

  • Кръстева · April 14, 2013

   Прав/а си, не се знае кой стои зад личните истории и до каква степен изкривява реалността. Точно на място го каза.

  • Елена · January 8, 2015

   По точка номер 4 – много жалко, че си такъв песимист, песимистите обикновено живеят по-кратко.
   По точка номер 3 – най-сложните въпроси обикновено имат прости решения. Стига да се погледнат от по-висока перспектива.
   По точка номер 2 – медицината и биологията тепърва осъзнават, че патогените (вируси, бактерии, гъбички и т.н.) са отговорни за около 90% от болестите, включително такива, които се смятат за нелечими, с все още неизвестен причинител или с комплексен спусъчен механизъм. Към останалите 10% спадат някакви травми и под.
   Следователно, по точка номер 1 – да, може да се твърди, че едно вещество има потенциал да подобри състоянието на много и най-различни болести, след като е мощен оксидант, който буквално разлага простите микроорганизми, но висшите организми и техните клетки са устойчиви срещу него. Върши същия механизъм, по който работи и имунната система, но много по-концентрирано и интензивно и може да я подпомогне, когато тя не може да насмогне на патогените.
   Всеки, който поема здравето в свои ръце, трябва разбира се да подхожда със здрав разум и да е солидно информиран – но не е нужно да има медицинско образование.
   В инструкциите е изрично дадено, че трябва да се приема много вода, не се взима на гладно и се следи стриктно личната доза да не надминава комфортната зона – т.е. не трябва да се стига до диария, повръщане и гадене. Ако се случи, се изчаква да премине и след това се намалява дозата. До дехидратация не може да се стигне. Ако се приемат големи дози, след известно време се прави пауза и се пият високи дози витамин С за компенсиране на оксидирането на организма.
   Ето толкова е елементарно.
   От един изпробвал потребител.

 16. walker · February 19, 2013

  За белината е сигурно, че има бактерициден ефект. Понеже ММС се свежда до белина (нека някой да опровергае експериментално или поне издрържано теоретично това химично уравнение), вероятно и ММС трепе бактерии. И антибиотиците го правят (както и арсеника). И двете са химия(за привържениците на природното/анти-ГМО и т.н.).

  Зад всяко лекарство на пазара обаче, стоят тонове изследвания – и теоретични и клинични. Има период на последващо следене, което отнема години. Ако зад някое от тях се открият нередности – тежко и горко на изследователя/компанията (най-малко като загуба на доверие).

  Зад ММС стоят разкази на хора, които са го тествали и за тях е проработило (уж). Колко от тези истории са проверени да са истина? В колко от тях “подобрението” наистина е предизвикано от някакъв бактерициден ефект (а не от “лечебно” повръщане/подрискване/гладуване за каквото често се споменава)? За какъв процент НЕ Е проработило, и колко от приемащите го са се влошили? Има ли дългосрочни странични ефекти (в рамките на години – щото както беше споменато ако вземам хероин в малки количества също ще се чувствам доста добре, поне в началото)?

  За себе сизнам, че не бих рискувал да давам белина на детето си без солидни доказателства за ефектите от такова “лечение”.

  А Джим Хъмбъл (Скромния) като е толкова отворен и има толкова фенове(което е очевидно), да направи едно изпитване с, да кажем, 200 човека, които поне да записват колко/какви лекарства вземат и след това евентуалните симптоми. Или да хване поне един честен лекар който да му го направи (трябва да има поне един който да не е купен от злите фармацевтични компании, нали?).

 17. Frankenshtain · February 25, 2013

  Аз самият преживях/и още преживявам/ тежко онкологично заболяване.За щастие или нещастие прескочих първото ниво-даваха ми само 5 години “преживяване” ,а не оздравяване- но не бих се отказал да опитам и тази отрова.Когато човек е в положение да умре по рано или по-късно,винаги предпочита втория вариянт…А и се изненадах от злобата в написаните по-горе редове : приятели,удавникът се хваща и за сламка ! Къде мога де си закупя пробно количество от така наречения MMS ? А колкото за изпитанията върху хора – аз самият бях подложен на тримесечно кжнтролно експериментирен с ново болкоуспокояващо лекарство/не плацебо/,нямаша никакъв ефект,но скоро го видях вече и в аптеките.Така че дерзайте и опитвайте,надеждата умира последна…

 18. Марин Платников · March 27, 2013

  Хора, не слушайте дрънканиците на някой, които дори не е помирисвал ММС. ММС работи и помага! Аз и много хора около мен го ползват. За повече информация вижте
  http://www.mmsbulgaria.com/ или групата във ФБ.

 19. Мирела · April 4, 2013

  Мдаааааааа :) дано поне има кой да ни чуе :) http://vactruth.wordpress.com/ и аз писах за таксиметровия шофьор-хомеопат, ама нейсе :(

 20. mirelahad · April 4, 2013

  Мдаааа … http://vactruth.wordpress.com/ и аз мн се надявам да има кой да чуе. Ама надали. Уви, не е само ММС. То са ГНМ, чудеса, живот ли бе да го опишеш … :(

 21. kikiriki · April 20, 2013

  ти пак откаде се пракна
  разбирач

 22. kikiriki · April 20, 2013

  и пак откаде се пракна бе разбирач готин
  вземи и прочети малко

 23. Коко · June 19, 2013

  Фанатичното отричане винаги е отвратително. Знаем го от средните векове. Тъпакът Галилео Галилей решил, че Земята се върти около Слънцето. След като всички, включително FDA отлично знаели че е обратното. Ако беше станало сега – кой знае колко заглавия – “Опасен шарлатанин” щяха да се появят.

  Г-н Дачев. Не бива да отричате така фанатично и нападателно. Намажете си например някоя пъпка с това нещо за да видите какво ще се получи. Аз също съм скептик но преди да проуча и пробвам не бих дрънчал с тенджерите толкова шумно по интернет.

  Представете си пък, че не сте прав. И отблъснете от едно отлично лекарство хиляди страдащи хора, които биха се излекували. Няма ли да ви е чоглаво?

  По-добре опитайте да си оправите с ММС хемороидите. И ако не ви помогне – пишете не ми помогна при хемороидите. Ама така с шашката да режете глави не става.

  • Деян · June 19, 2013

   Коко, имате много наивна представа за лекарствата. Изобщо не се замисляте, че много пациенти разполагат с твърде ограничено време и че ако пробват да се лекуват с подобни измислени “лекарства”, нещата могат да станат необратими. Ако наистина рекламираха ММС само като средство против пъпки, можеше да го сложим в графа “безобидни измами” и да не му обръщаме внимание. Но след като разпространителите му имат наглостта да твърдят, че лекува тежки и животозастрашаващи заболявания, трябва да се реагира категорично, за да не пострадат невинни хора.

   По Вашата логика от утре мога да започна да продавам бурканчета с ушна кал от тибетски монаси и да твърдя, че лекува болест на Паркинсон. Ще измисля “стройна”, “научна” и практически непроверима теория – напр. че ниското атмосферно налягане на голяма надморска височина стимулира отделянето в концентриран вид в ушната кал на някакви все още неизвестни на науката вещества, които се съдържат в много ниска концентрация в билките, от които монасите всеки ден си правят чай. Ще цитирам и някакъв неизвестен китайски учен на име Цин Мин, който е открил, че тези вещества стимулират образуването на нови допаминергични неврони. (Разбира се, в бурканчетата всъщност ще има смес от бракувана грес и спечен ябълков мармалад с минал срок на годност, защото ще е твърде непрактично да обикалям тибетските монаси като пчеличка и да събирам суровината грам по грам с памучни тампони. Въпреки това в рекламните материали ще има снимки на истински тибетски монаси и още “по-истинско” интервю, в което те ще обясняват как за благото на човечеството се наливат с чай от най-най-лековитите билки и как ежеседмично предоставят произведенията на ушните си канали.)

   В общи линии така стоят нещата, колкото и да не им се иска на някои да го проумеят. Докато има балъци, ще има и тарикати, готови да им продадат “чудотворните” си продукти. А балъците ще купуват ли и купуват без да се замислят: (1) дали това, което купуват е наистина това, което пише на етикета; (2) дали нещото наистина има ефекта, който шарлатанинът му приписва; (3) дали нещото наистина е толкова безвредно, колкото шарлатанинът твърди; (4) дали за техния проблем не съществува ефективно и утвърдено според най-добрите производствени и медицински стандарти лекарство.

   • Misho · June 19, 2013

    Eй, странен народ, ти прочете ли въобще статията, погледна ли някой линк в нея?

 24. Коко · June 19, 2013

  Е Деяне или който и да сте. Не допускате ли, че въпреки псевдонима Коко, аз не изглеждам и не съм с умствения багаж на човек с име Коко ? Както вече писах аз съм скептик и винаги анализирам и пробвам. Ще ви кажа, че имам карциноиден тумор. Това е сравнително бавно развиващ се тумор, от който се умира, но докато умре човек има време да поекспериментира. Та тоя тумор има проява наречена карценоиден синдром. Няколко пъти на ден клетките на тоя тумор произвеждат голямо количество хормони, които ви карат да се зачервите като ущипана булка и ви докарват тахикардия над 150. Ще ви кажа, че на десетия ден от приема на ММС пристъпите ми спряха. Не знам дали съм се излекувал но за първи път от три години нямам пристъпи. А жена ми си изчисти псориазисна плака на лакътя. Сега има само белег.

  Така че преди да се мъчите да остроумничите тук помислете – ами ако не съм прав?

  • Деян · June 20, 2013

   Не мога да разбера защо решихте, че човек на име Коко трябва непременно да има нисък умствен багаж?! Това че в случая е псевдоним също не променя нещата. И защо си мислите, че аз непременно си мисля, че Коко е име, което се дава само на нискоинтелигентни хора?!
   Не е лошо да сте скептик, но аз се съмнявам в това Ви твърдение. Един скептик не би си извадил генерално заключение от два частни случая. Поинтересувайте се какви са изискванията, за да се регистрира едно лекарство – колко клинични проучвания трябва да се направят, с колко хиляди доброволци, как се контролира плацебо-ефектът и т. н. Изобщо пускането на лекарство в масова употреба не е нещо, което става с мислене дали някой е прав или не, а са нужни солидни данни, които да доказват ефективността и безопасността му. Частните случаи не значат (почти) нищо. Един ще вземе Х, случайно ще се почувства по-добре и ще вземе да се хвали насам-натам. Друг ще си влоши положението и последното, за което ще се сети е да пише в някакъв блог, че Х не му е помогнало.
   Да се рекламира нещо с недоказана ефективност и неизвестна безопасност на тежко болни хора е изключително безотговорно. Мисля, че това е толкова очевидно, че не е нужно да обяснявам повече.

 25. Misho · June 19, 2013

  Това, че ви е помогнало – чудесно, дано е и от него. В природата е пълно с отрови които в малки дози лекуват, и хомеопатията е основана на този принцип. Но ви питам Коко, ако помогне на 1000 и убие 2-ма, не трябва ли това да се знае от всички, а не да го рекламираме като “Miracle Mineral Solution”?

 26. Коко · June 20, 2013

  Защо не насочите усилията си към лекарствата. Там нещата са много по-страшни и мъртвите много повече. Попрочетете. В интернет има достатъчно много информация от сериозни източници.

  А в случая нямате право да говорите. Аз ще имам право след два три-месеца. Ако ми е помогнало – ще го кажа. Ако не – също. А вие и уважаемият автор на материала сте като ония девствени момченца, които постоянно и много разбиращо си говорят за секс.

  • Деян · June 20, 2013

   Коко, не усещате ли, че започвате да прекрачвате границите на добрия тон!

   Не знам какво имате предвид под “да насоча усилята си към лекарствата”. Някога да съм твърдял, че лекарствата не причиняват нежелани реакции или че няма лекарство-индуцирани смъртни случаи?! Напротив, има и то много. Разликата е, че броят им се следи и се знае с приемлива точност с каква честота настъпват за всяко едно лекарство (мярка за която е показателят NNH (number needed to harm) – надявам се, че в източниците, които Вие смятате за сериозни, това е обяснено достатъчно подробно и затова няма да се хабя да обяснявам в детайли), както се знае и ефективността при съответните показания (мярка за която пък е показателят NNT – number needed to treat). Тези показатели определят съотношението полза-риск, което задължително трябва да е положително, за да може да се регистрира едно лекарство за клинична употреба. Докато за ММС такива данни не са налични, а и разпространителите му не полагат никакви усилия да проведат адекватни клинични проучвания, вероятно защото са изключително наясно с “качеството” на стоката си.

   Опитът Ви да ми забраните да взимам отношение по въпрос, който е от пряката ми професионална компетентност, ще подмина като акт, достоен за съжаление.

   • Деяна · October 23, 2013

    Деяне,ама чакай сега ,недей подскача като ощипана булка! Значи изказвате се неподготвени за неща ,които ЯВНО не рзбирате,не сте пробвали и ваши познати не са ! Дето се вика през плет не си видял ,ама многооо знаеш ,ама да му се не види и аз се чудя защо тука хора интелигетни се занимават с тебе да ти и обясняват ,да ти доказват от опит и т. н. ! Наистина вземете да гледате видеото- има един доктор там ,професор биолог ,химик и той човека ги обяснява нещата ,а не ние да ви ги обясняваме и само да ни храните тука за неблагоразумието,което имаме да ви просветляваме ..и тогава си философствайте ,че вече доста се изложихте!Айде ,мир!:)

   • Деян · October 24, 2013

    Прочитайки коментара Ви, човек веднага може да направи следните констатации:
    1. Опитвате се да обсъждате предишния ми коментар, който или не сте прочели изобщо, или сте прескачали цели изречения, или сте го прочели механично, без да ангажирате други зони от мозъчната си кора, освен командващите очните движения наляво-надясно по страницата.
    2. Почитателка сте на лесно смилаема “информация”, по възможност поднесена във видео-формат.
    3. Смятате, че въпросното в конкретния случай видео е еталон за размах на научната мисъл и абсолютния доказателствен материал, след преглеждането на който всички опоненти са длъжни да си посипят главата с пепел и да приемат налаганата теза. Изобщо, ако някой учен претендира да е сериозен такъв, то той не трябва да си губи времето да описва резултатите си в статии и да трепери дали ще минат през цедката на “Nature” или “Science”, а просто трябва да си направи едно клипче и да го качи в интернет. Все пак това е много по-убедително, а и се избягват досадните и ограничени рецензенти, които кой знае защо стават особено кисели, когато написаното противоречи на основни природни закони и елементарната логика.
    4. Достигате до странни изводи, когато се опитвате да прецените кой разбира повече от даден въпрос и чие мнение е по-добре аргументирано. Всъщност резултатът може би не е чак толкова странен, като имаме предвид точки 1., 2. и 3….
    5. Имате похвален стремеж към въдворяване на мир и нестандартна тактика за постигането му чрез използване на личностни нападки. Оригинално!

  • СТОМАНА · June 22, 2013

   Ами ако стане така, че нямаш възможност да съобщиш, недай си боже поради усложнения? От написаното от теб се разбира, че не си се оперирал. Тъпо е да си играеш така с живота си и то при положение, че тоя тумор е с изключително добра прогноза. Махай го, докато е време и не се занимавай с глупости.

 27. Деяна · October 23, 2013
 28. quicaja · January 20, 2014

  Белина майка ти ве измишлютко, белината е свсем друго нещо ве тъпан такъв.
  Пък и никой не те кара да го пиеш.
  Ти пробва ли го че пишеш тези глупости ве смешко?
  Тровело било, Тровят ни лекърите като ни изписват умишлено грешни лекарства заразявайки ни ипосле като не помага лекарството ни изписват друго дето лекува зада ни оберът паричките.
  Като не ти харесва не го пий, защо трябва да надъхваш хората против него грездей смачкан.

 29. airu · January 27, 2014

  Лелеееее, пич, много си зле – и не само заради въпросното писание и коментарите ти към него…
  Още по-зле е, че явно грамотни и интелигентни хора (видно от коментарите им) са със също толкова промити мозъци……..
  Много жалко!

 30. nikolov@abv.bg · May 27, 2014

  пълен идеоТ :)

 31. Rieta · July 28, 2014

  Новото име на MMS е Patriot water!

 32. Vltimvs Romanvs · May 22, 2015

  Поздравление за Димитър и хубавата статия. За съжаление невежеството и скудоумието са си непреодолима сила, както се вижда от коментарите под статията. Но народът се ‘лекува’ с какво ли не, пие дажи и урина, а ти с белина си тръгнал да го плашиш. И въпреки че за т. нар. ММС има смъртни случаи, данни за токсичност и натравяния, заради което по целия цивилизован свят подобни ‘чудеса’ се преследват, верващите няма да спрат да експериментират върху себе си. Но тук не се касае за нищо чудодейно, а просто за мултилевъл маркетинг. Ние понеже сме на гъза на географията и винаги откриваме топлата вода късно, сме изложени от 10 години на подобни схеми за измама. Идеята на тези своеобразни ‘общества’, или по-точно секти /защото те точно това представляват/, разпространяващи ММС, хапчета за отслабване, пречистващи и енегретизиращи водата и въздуха вълшебни пръчици и пр. е да зарибяват лапнишараните и да печелят пари на техен гръб. Схемата е проста – прави се сайт, качват се глупости /често на английски/ с претенции за научност, отдолу един или двама съмишленици се разписват от името на Пенка, Станка и баба Куна как им е помогнал този продукт, колко безопасен и ефикасен е той и пр. Естествено за по-ерудирания човек измамата е ясна, но ако реши да вкара малко акъл в облъчените глави, агентите на съответния продукт веднага надигат вой, че е от медицинската мафия /важното е конспирация да има, така хората се стряскат и почват да верват още повече/, която не ще да регистрира продукта като лекарство, затова той се разпространява по този начин. Разбира се това са глупости, защото идеята на мултилевъл маркетинга е точно разпространението да става ‘ъндърграунд’ – от човек на човек, като печалбата захранва непосредствено създателите на схемата, при това без последните да плащат данъци за така получените доходи. Така че по принцип спорът е безсмислен и като цяло единственият подход е игнор. Но за съжаление игнорът не е решение, когато става дума за детски живот.
  Мен не ме интересува, дали скучаещите тетки на държавна заплата ще се тровят с поредния препарат за чистене /пълнолетни са, толкова им е акълът, пък и в края на краищата естественият отбор ще се погрижи за тях/. Проблемът е когато в цялата работа малоумниците намесят и децата си, експериментирайки със здравето им и увреждайки подрастващите им организми. Тук вече държавните органи би трябвало да реагират адекватно. Но за съжаление в България няма контрол върху мултилевъл пирамидите и продуктите, които предлагат. Също така няма контрол и върху продажбите по интернет, което пролича от един случай преди няколко години – как закупени от интернет наркотици се предлагат по сексшопове като стимулиращи половата активност хранителни добавки. Уви, такава е нашата действителност в момента. Суеверие и интелектуална нищета от една страна, хитри тартюфчета от друга, а по средата съмнителни и небезопасни препарати.

  • Елена · May 22, 2015

   Господине, ММС няма нищо общо с мултилевъл маркетинга, сбъркал сте името на продукта :-). Не изгражда система от дистрибутори, разпространява се само от различни независими сайтове. Проучете, преди да се изказвате. Ако се случи така, че бъде забранен официално, информираните могат да си закупят необходмата съставка от всеки магазин за потреби за басеини и пречистване на вода.
   Книги по темата има писани от отговорни лекари с дългогодишна практика, напр. в Германия.
   А, и да – аз съм само потребител и нямам никаква финансова заинтересованост.
   Поздрави!

   • ива · January 24, 2017

    ЕЙ тЪПА ЕЛЕНО, като няма какво да правиш не се прави на интересна да влизаш в разни теми и да си мислиш ,че си забавна . Тук става въпрос за революция в лечението и такива като теб разубеждават хората да си отворят очите за здравната измама и индустрия и FDA и всички сте манипулирани и сте тъпи ,като овце , гълтай си лекарствата от аптеката и си умирай млада , а за маркетин и мултилевел си говори с тъпото си обкръжение щом това ви е важно в живота , МНОГО по-важно от ЗДРАВЕТО . ГЛЕДАЙТЕ МАЛКО КЛИПА И МЪЛЧЕТЕ АКО НЯМА ИНТЕЛЕКТ ,РАЗБРАХТЕ ЛИ ВИЕ ОТ ПРОСТОЛЮДИЕТО ! https://www.youtube.com/watch?v=b3OpyyVxluY

 33. Vltimvs Romanvs · May 27, 2015

  В Ирландия Health Products Regulatory Authority (HPRA) вече са подели преследване срещу шарлатаните разпространяващи ММС /зъболекар и две сестри/. Нещо повече разследват се и родителите, даващи белината на децата си, болни от аутизъм: http://www.vice.com/en_uk/read/parents-bleaching-their-kids-in-ireland-733?utm_source=vicefbuk

 34. Д.Г. · November 14, 2015

  Само се чудя,вие от кого взехте пари да напишете тази статия? Само искам да отбележа,че FDA е най корумпираната агенция и никога няма да одобри нещо което лекува,защото в него няма пари за корпорациите които пък имат лоби в ФДА. На тия хора им трябват лекарства които да ти облекчават състоянието и ти като болен да им станеш спонсор за дълги години. За храните пък в Америка даже и не искам да говоря. 99,9% гмо. Само ще отбележа ,че резултатът от тия храни с гмо,ще дойде след десетилетие. Тогава ще обевят: О много сори ама ние нещо сме объркали,трябваше по дълго време да иследваме преди да ги одобрим. Само,че като настъпи този момент милиони хора ,ще са засегнати. Така ,че хора искам да ви кажа,не вярвайте на никого,особенно на държавна институция. Четете,сравнявайте,правете собствени изводи. А ето тоя отгоре утре като се разболее от рак,ще бъде първият който ще започне да пие ММС,ЦДС и така нататък. 80 % от хората умират до 5 год след химиотерапия и аз лично познавах такива хора. Обаче като отидеш в болницата тя е първото нещо което ти предлагат,но защо? Защото държавата за това дава пари на Болницата,ако тази болница започне да лекува хората с бикарбонат и ммс то от къде ще дойдат пари. Ще излекуват хората за месец почти без пари и тоя болен няма да се върне повече при тях. От тук нататък всеки да си прави изводите как е създадена днешната система и начин на живот. Проблемът е,че човек едва след като се разболее проглежда,но за някой е вече твърде късно.

  • Деян · November 14, 2015

   Добре, като толкова нямаш доверие на държавните институции, не взимай предвид официалното им мнение. Да си съставиш собствено мнение е по принцип хубаво нещо. Преди да споделиш на всеослушание мнението си по конкретния въпрос, обаче, си задай няколко елементарни въпроса: 1. Квалифициран ли съм да чета и анализирам научна и медицинска литература? Ако честният отговор е да, то тогава можеш да си зададеш въпроси 2, 3 и т.н.: Какви са научните данни за ефекта на ММС? Кой е източникът на тези данни? Как са проведени проучванията: върху какви пациенти (диагноза и стадий на заболяването); как са контролирани (дали са били рандомизирани, плацебо-контролирани, (двойно) слепи)? Какви са резултатите и каква е статистическата им значимост? Могат ли да бъдат генерализирани? И когато не само си зададеш тези въпроси, но и се разровиш в сериозната литература и намериш (или не намериш) отговор на въпросите си, тогава си състави аргументирано мнение и го изкажи на глас.
   Казваш, че “80 % от хората умират до 5 год след химиотерапия”. Аз пък ти казвам, че не 80%, а даже 100% от хората, които някога са пили вода, умират. Може да ти прозвучи невероятно, но от рак също се умира. Под секрет ще ти кажа (понеже явно харесваш конспирациите), че когато пациентите не са лекувани адекватно, те умират и доста по-рано от 5 години.
   Икономическата ти логика също е сбъркана: “Защото държавата за това дава пари на Болницата,ако тази болница започне да лекува хората с бикарбонат и ммс то от къде ще дойдат пари. Ще излекуват хората за месец почти без пари и тоя болен няма да се върне повече при тях. ” В тези 2 изречения съзирам не едно, а няколко вътрешни противоречия. Казваш, че държавата дава на болницата пари за химиотерапия, а не за ММС и бикарбонат. Следователно, ако болницата ползва ММС и бикарбонат, то тя няма да получи пари за химиотерапия от държавата. Е, и? Нали химиотерапията според теб няма да е нужна, защото пациентите ще бъдат излекувани. Болницата няма да е загуба, защото няма да са ѝ нужни пари за химиотерапия. А пък бикарбонатът и ММС са евтини, почти без пари, казваш. За бикарбонатът мога да потвърдя, за другото не знам, но да кажем, че ти вярвам. Дори и да струва някакви пари, то пациентът би могъл да си го позволи от джоба, нали така, все пак не говорим за скъпоструваща химиотерапия. Дори си мисля, че благодарният пациент, излекуван от страшна диагноза само за месец, ще поиска да направи някое скромно дарение на медицинския персонал и болницата заради гениалното им решение да отхвърлят лошата и убиваща химиотерапия и да му спасят живота с всесилния ММС. Т.е. и пациентът и болницата биха били доволни. Защо ли не се случва така на практика?

 35. Деян · November 14, 2015

  Добре, като толкова нямаш доверие на държавните институции, не взимай предвид официалното им мнение. Да си съставиш собствено мнение е по принцип хубаво нещо. Преди да споделиш на всеослушание мнението си по конкретния въпрос, обаче, си задай няколко елементарни въпроса: 1. Квалифициран ли съм да чета и анализирам научна и медицинска литература? Ако честният отговор е да, то тогава можеш да си зададеш въпроси 2, 3 и т.н.: Какви са научните данни за ефекта на ММС? Кой е източникът на тези данни? Как са проведени проучванията: върху какви пациенти (диагноза и стадий на заболяването); как са контролирани (дали са били рандомизирани, плацебо-контролирани, (двойно) слепи)? Какви са резултатите и каква е статистическата им значимост? Могат ли да бъдат генерализирани? И когато не само си зададеш тези въпроси, но и се разровиш в сериозната литература и намериш (или не намериш) отговор на въпросите си, тогава си състави аргументирано мнение и го изкажи на глас.
  Казваш, че “80 % от хората умират до 5 год след химиотерапия”. Аз пък ти казвам, че не 80%, а даже 100% от хората, които някога са пили вода, умират. Може да ти прозвучи невероятно, но от рак също се умира. Под секрет ще ти кажа (понеже явно харесваш конспирациите), че когато пациентите не са лекувани адекватно, те умират и доста по-рано от 5 години.
  Икономическата ти логика също е сбъркана: “Защото държавата за това дава пари на Болницата,ако тази болница започне да лекува хората с бикарбонат и ммс то от къде ще дойдат пари. Ще излекуват хората за месец почти без пари и тоя болен няма да се върне повече при тях. ” В тези 2 изречения съзирам не едно, а няколко вътрешни противоречия. Казваш, че държавата дава на болницата пари за химиотерапия, а не за ММС и бикарбонат. Следователно, ако болницата ползва ММС и бикарбонат, то тя няма да получи пари за химиотерапия от държавата. Е, и? Нали химиотерапията според теб няма да е нужна, защото пациентите ще бъдат излекувани. Болницата няма да е загуба, защото няма да са ѝ нужни пари за химиотерапия. А пък бикарбонатът и ММС са евтини, почти без пари, казваш. За бикарбонатът мога да потвърдя, за другото не знам, но да кажем, че ти вярвам. Дори и да струва някакви пари, то пациентът би могъл да си го позволи от джоба, нали така, все пак не говорим за скъпоструваща химиотерапия. Дори си мисля, че благодарният пациент, излекуван от страшна диагноза само за месец, ще поиска да направи някое скромно дарение на медицинския персонал и болницата заради гениалното им решение да отхвърлят лошата и убиваща химиотерапия и да му спасят живота с всесилния ММС. Т.е. и пациентът и болницата биха били доволни. Защо ли не се случва така на практика?

 36. Тодор · March 15, 2016

  Лекарството е много евтино и колкото да е невероятно помага.Познавам доста хора който са го тествали включително и от мен.Аз бих го препоръчал.Все още съм жив

 37. ИЛИЯ · January 23, 2017

  Тоя индивид написал тези глупости без да се информира не може хляб на вързано куче да даде. Хлорния диоксид помага в мнооого случаи. Оставете простака настрана и се информираѝте…..сами за себе си. MMS работи идеално за здравето.

  • Zoya · January 25, 2017

   То и аз не мога да дам хляб на вързано куче, но на това което му казвате MMS – хлорен диоксид представлява някаква смес от белинка и ако има хлорен диоксид то съдържанието му е под 0,02 мг/л, лично съм го мерила с тестер на фирма Мерк. Аз продавам чист хлорен диоксид, без никакви примеси на хлор, белина и т.н. цената му е 6 лв за литър концентрация 7500 мг/л, на фона на цените които прочетох по-горе 25 – 35 лв за незнамсиколкоси мл разтвор готов за употреба и незнамсиколкоси концентрация направо без пари, ама да пиете разтвор 10 мг/л звучи страховито, Световната здравна организация допуска постоянна консумация от потребителя 0,7 мг/л, всеки сам да си прецени дали съм информирана и всеки да си прецени колко да пие.
   Само за информация, не продавам за пиене.

   • Чолаков · February 14

    В какви шишета или бидони го продаваш този чист хлорен диоксид?

 38. ПЕТЯ · March 12, 2017

  Хайде тук да пише някой , който го е пробвал , стига сте писали негативни мнения ,за които ви се плаща, именно ФДА няма интерес да се замести цялата фармацефтика с този безвреден продукт и именно тръгва забраната от СА’ и забрана и за Марихуана за да си продават боклуците и да ви тровят и за да си продават горивото ,защото беше измислен автомобил от българин с биогориво от коноп и именно забрана пак от САЩ и това е налагане над целия свят .ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И РАБЕРЕТЕ ,ЧЕ ТУК САМО ПЛЩЯТ ПРОДУКТА НА ХОРА , КОИТО ИМ СЕ ПЛАЩА ДА ПИШАТ ПОДОБНО МАТЕРИАЛИ.АЗ ЛИЧНО В МОМВНТА СЪМ НА 40 ДНИ ПРИЕМ ОТ ПРОДУКТА ,НЯМАМ НИТО ГАДЕНЕ НИТО НИЩО САМО ПОЗИТИВНИ ПОЛЗИ ДА НЕ ГИ ИЗБРОЯВАМ НЕ МИ СЕ ПИШЕ МНОГО СА.Така че нека който го е употребявал и има опит да пише и който е запознат с реалните факти и доказателства за ползите и вредите му .Хайде да ви помоля вие ,които нямате парички и ви се плаща за подобни статии,които плщят продукта да си отворят смтка да им се помогне ако се нуждаят от парички , за сметка на това да не се даде шанс на хората наистина да се обезпаразитят отколкото да ходят по химиотерапии НАЙ _ ГОЛЯМАТА ИЗМАМА ДНЕС И НАЙ_ДОХОДОНОСНАТА НЕ ВИ Е СРАМ ПАРИТЕ ,КОИТО ВИ СЕ ПЛАЩАТ ЛИ СА ПО ВАЖНИ ОТ ЖИВОТА НА ХОРАТА АААА? ИЗРОДИ НЕ ВИ Е СРАМ ! АЗ ГАРАНТИРАМ ЗА ПРОДУКТА И ПАК ВИ КАЗВАМ ПОМОГНА НА ЦЯЛОТО МИ СЕМЕЙСТВО И В МОМЕНТА ГО ПИЯ ЗА ПРОФИЛАКТИКА И НЯМАМЕ БОЛЕСТИ ИЛИ ПРОБЛЕМИ СЛЕД ПРИЕМА МУ , НЯМА УМОРА ДОРИ НЯМА БОЛКА ДИШАМ УНИКАЛНО ЧИСТО И НОСА МИ СЯКАШ СА 2НО ПО-ГОЛЕМИ ДИХАТЕЛНИТЕ МИ ПЪТИЩА,НЯМАМ НАЛЕПИ ПО ЕЗИКА ВЕЧЕ НИКОГА,НЯМА БОЛКА В ГЪРЛОТО,КОЖАТА МИ СЕ ПОДОБРИ , ИМАХ БРАДАВИЦА НА БУЗАТА ,КОЯТО ВЕЧЕ НЕ Е РЕЛЕФНА И Е 2 -ПЪТИ ПО-СВЕТЛА И ПОЧТИ ИЗБЛЕДНЯВА И Т.Н АМА МНОГО МНОГО ПОЛЗИ МНОГО ТРЯБВА ДА ПИША И КЪЛНА СЕ ,ЧЕ НЕ СИ ИЗМИСЛЯМ А ПРОСТО СЕ ЯДОСАХ НА КОМЕНТАРИТЕ ТУК ХОРА , АКО ОБИЧАТЕ СЕБЕ СИ И БЛИЗКИТЕ СИ НЕ СЛУШАЙТЕ ТЪПИТЕ СПЕКУЛАЦИИ ИМА ТЕСТОВЕ ЛАБОРАТОРНИ И ВСИЧКО ЗА ТОВА ,ЧЕ ПРОДУКТА Е БЕЗВРЕДЕН , АСПИРИНА Е ПО-ВРЕДЕН ТОЛКОВА СТЕ НАГЛИ ДА ПЛЩЕТЕ ПРОДУКТА.И ХОРА СЛУШАЙТЕ СОБСТВЕНОТО СИ АЗ И МИСЛЕТЕ СЪС СОБСТВЕИЯ СИ МОЗЪК НЕ ДА СЕ ПОТДАВАТЕ ,КАТО ОВЦЕ ДА ПРИЕМАТЕ НЯКАКВО МНЕНИЕ КАКТО ВИ МАНИПУЛИРАТ И ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И НАВСЯКЪДЕ,ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КАК ВСИЧКИТЕ РЕКЛАМИ В НАЙ-ГЛЕДАНО ВРЕМЕ СА САМО ЗА ЛЕКАРСТВА В 20:00 , АМИ ЗАПИТАЙТЕ СЕ ВИЕ….? ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО СТРУВА РЕКЛАМАТА О ТОВА ВРЕМЕ СЯКАШ РЕКЛАМИРАТ БОНБОНКИ ИЛИ СНИКЕРС ТОЛКОВА ЛИ Е ТЪП НАРОДА ЗАМИСЛЕТЕ СЕ НАД ЗДРАВНАТА ИНДУСТРИЯ КОЯТО ВИ ТРОВИ АЗ НЕ СЪМ ВЗИМАЛ АНТИБИОТИК ОТ 5 ГОДИНИ , А УЖ КАКВИ ВИРУСИ ИМАЛО НЕ МОЖЕЛО БЕЗ АНТИБИОТИК Е АЗ КАК МОГА И СЪМ МНОГО ПО-ДОБРЕ ОТ ВСИЧКИ .ТУК СПИРАМ НЕ Е РЕКЛАМА АЗ СЪЕТ НАД ВСИЧКИ ДА МИСЛИТЕ САМИТЕ ВИЕ ЗА СЕБЕ СИ А НЕ ДА ГО ОСТАВЯТЕ НА НЯКОЙ ДРУГ ВМЕСТО ВАС НАГОТО ДА ПРИЕМАТЕ ГРЕШНО ИНФО ,КАТО ОВЦЕ И ДА ВРЕДИТЕ НА СЕБЕ СИ ЖИВЕЕЙКИ В ЗАБЛУДА .ВСИЧКО ОСТАВЯМ НА ВАС ДА СИ РЕШИТЕ ЗАЩОТО ВАШИТЕ РЕШЕНИЯ РЕФЛЕКТИРАТ ВЪРХУ САМИТЕ ВАС !!!

  • Chemoxide BG · March 13, 2017

   Уважаема Петя,
   аз продавам хлорен диоксид за дезинфекция на питейна вода и струва ми се имам интерес да продавам колкото повече – толкова повече, но СЗИ допуска за постоянна концентрация от потребителя 0,7 мг/л, повярвайте ми, че дозата, която Ви се препоръчва на Вас 10 мг/л може да бъде и опасна за здравето Ви.
   Да не говорим, че в това, което получавате има някакви хлорни съединения, но не и хлорен диоксид, О!сега се сещам, че поради много ниската евентуално налична концентрация на хлорен диоксид в разтвора, който си купувате трябва да поглъщате по-големи количества, за да достигнете до някаква доза, но какво правите с остатъчния свободен хлор в този разтвор, който не се знае в какви количества е. Помислете малко и сама преценете – първо не знаете съдържанието, второ – не знаете концентрацията – как дозирате тогава?
   Поздрави

 39. Мико · April 14, 2017

  Аз пия ммс и повярвай брат освен да ми помага друго не ми е правил.Лекарствата не са по-добри.Но си има схеми за приемане и начин.А съединението за белина е нещо друго провери формулата в интернет.

 40. Ivan ivanov · October 8

  До автора!тъпо жалко животно си.разбирай ОВЦА

 41. Vyara · December 30

  Метил метан сулфонат е органична сяра, която ме разболява от рак, а помага много за заздравяване на организма . Аз го пия.

 42. Vyara · December 30

  Която не разболява , печатна грешка

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s